Planul in 5 puncte

Este cert faptul ca menopauza, ca si pubertatea sunt perioade din viata unei femei, care aduc neplaceri, dar in acelasi timp dezvaluie noi perspective. Experientele medicilor, psihologilor si ale femeilor afectate au demonstrat ca se pot obtine succese urmand acest plan in 5 puncte.

Priviti lucrurile in mod pozitiv!

Bufeurile, tulburarile somnului, dar si problemele psihice impiedica deseori o abordare pozitiva a vietii, lucru pe care femeile il leaga de menopauza. Pentru a nu cadea in starea de negativism este bine sa ne gandim ca suferintele acestea sunt trecatoare. Cu cat va veti concentra mai putin asupra lor, cu atat veti fi mai relaxata. Este bine sa glumiti si sa radeti cu prietenele pe seama acestor simptome.

Miscarea este cel mai bun medicament!

Ceea ce s-a stabilit stiintific pentru tabloul clinic al bolilor este valabil si pentru menopauza. Miscarea este un factor determinant pentru imbunatatirea simptomelor de boala si pentru o stare generala buna. Hotaratoare pentru obtinerea succesului sunt efectuarea ei regulata si renuntarea la suprasolicitare. Ajung 20-30 minute zilnic sub forma de mers pe jos sau alergare, inot sau mers pe bicicleta.

 Indepartarea stresului!

Cu totii ne gandim ca stresul va disparea el candva. Este o parere gresita. De regula, cu inaintarea in varsta creste numarul problemelor si al motivelor de stres, fie la serviciu, fie in viata privata. Cine vrea sa fie mai putin stresat trebuie sa intreprinda ceva in aceasta directie. Analizati-va viata si cautati problemele care ar putea fi rezolvate si de ceilalti sau care sunt inutile. Se recomanda pe langa aceasta tehnici de relaxare cum este relaxarea progresiva a muschilor dupa metoda JACOBSON.

Rasfatul face bine

Incercati si veti vedea! Pretutindeni putem citi ca e bine sa ne rasfatam. De acum incolo fixati-va un timp in care sa va rasfatati. Incepeti cu 10 minute pe saptamana. Ce faceti cu ele e prea putin important. Hotarator este, insa, sa treceti prin ele.

Acordati o sansa (importanta) vietii sexuale!

Multe femei se intreaba la menopauza si in perioada de dupa aceasta, cum va decurge in continuare viata lor sexuala. Raspunsul este foarte simplu – la fel ca si pana atunci. Cercetarile au dovedit chiar ca la menopauza creste interesul pentru erotism pentru ca s-a ajuns la maturitate sexuala. A disparut nesiguranta femeii tinere, iar placerea simturilor devine mai mare si dobandeste noi fatete la cele mai multe femei. Este o sansa pe care trebuie sa o expolatati neaparat si care o sa va aduca atractivitate si stralucire.