Menopauza si simptomele de Covid-19

menopauza covid

Boala determinata de noul coronavirus (denumit SARS-CoV-2) este o infectie respiratorie acuta care are potentialul de a deveni severa, mai ales la persoane care sufera si de alte afectiuni severe si au sistemul imunitar slabit.

Simptomele uzuale sunt cele ale unei “raceli”, cu o severitate care poate sa varieze de la simptomele simple ale unei raceli usoare, pana la pnemumonie severa si insuficienta respiratorie acuta (care pot sa determine inclusiv decesul persoanei afectate).

Simptome cheie:

  • Febra
  • Tuse uscata
  • Dificultate in respiratie

La acestea se pot adauga dureri musculare, oboseala, dureri de cap, dureri in gat si mult mai rar greata, varsaturi, diaree.

Aceste simptome pot sa fie prezente si in cazul persoanelor infectate cu virus gripal sau alte virusuri respiratorii. Insa in situatia unei persoane care are aceste simptome si a trecut printr-o zona cu risc mare de infectare, se poate ridica suspiciunea unei infectii cu noul coronavirus. Infectia poate fi diagnosticata doar utilizand teste de laborator, Real Time PCR.

Sfaturi pentru a reduce riscul de infectie cu noul coronavirus la persoanele in varsta:

Persoanele in varsta, mai ales seniorii care sufera de afectiuni cronice, parintii si bunicii nostri, pot fi protejate de riscul de a fi infectate prin aplicarea regulilor generale de prevenire a infectiilor cu transmitere pe cale respiratorie.

S-a dovedit ca aceste masuri aplicate corect reduc riscul de a fi infectat cu noul coronavirus:

  • Practicarea corecta a igienei mainilor, ori de cate ori este posibil
  • Evitarea atingerii gurii, nasului si ochilor cu mainile
  • Evitarea contactului cu persoane care sufera sau sunt suspecte de boli respiratorii
  • Pastrarea distantei fata de alte persoane (distanta sociala – cel putin 1 m)
  • Evitarea aglomeratiei
  • Evitarea calatoriilor in zone afectate
  • Obtinerea de informatii corecte din surse de incredere

Daca alegeti sa evitati aglomeratiile in aceasta perioada – o masura corecta de limitare a riscului, nu inseamna ca trebuie sa renuntati la un stil de viata sanatos: o alimentatie corecta, odihna si activitate fizica. Ramaneti in legaturi apropiate cu membrii familiei, pastrati prin telefon, sau email, legatura cu prietenii.

Infectia cu Coronavirus se transmite pe cale aeriana si virusul se multiplica in mucoasa nazala si faringiana, Astfel devine foarte important sa pastram mucoasa nazala cat mai sanatoasa, la fel cum femeile au grija de tenul lor. Iar la menopauza, mucoasele, printre care si cea nazala, devin mai uscate, deshidratate. De aceea, trebuie sa folosim produse blande care mentin functia normala de purificare si aparare a mucoasei nazale.

Din Kitul nostru pentru menopauza COVID-19 fac parte

ESBERITOX, imunomodulatorul natural cu tradiție de 90 de ani în medicina germană, care stimulează anticorpii la nivelul orofaringelui. Se recomandă pentru copiii și contactii copiilor (mai ales bunici) cu boli contagioase sau bacteriene. În cazul infecțiilor bacteriene ca adjuvant al tratamentului cu antibiotic. În cazul infecțiilor virale, de la primele semne ale bolii, asociat cu Spray Antiviral

SPRAY ANTIVIRAL pentru prevenție, el fiind dovedit clinic ca antiviral (pentru virusul herpetic). Spray-ul ANTIVIRAL conține o combinație de extracte naturale din scoarță de stejar (Quercus cortex) și rădăcină de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra). Aceasta din urmă calmează iritația mucoasei bucale și ajută la regenerarea acesteia. Scoarța de stejar are un efect antiinflamator, astringent și antiviral. În timp ce rădăcina de lemn dulce inhibă aderența virală și pătrungerea în celule. Se recomandă pentru toată familia în perioadele de epidemie sau în cure de imunizare înaintea sezonului  răcelilor și gripelor.

GRIPSTOP, picături sau spray, datorită în principal lactoferinei din compoziție și a efectului ei protector pentru mucoasa nazală.

 GripStop este un dispozitiv medical lubrifiant și fluidifiant. De primă intenție în obstrucția nazală (nas înfundat) pentru a evita folosirea vasoconstrictoarelor. În rinita alergică și pentru că lubrifiază și re-epitelizează mucoasa nazală, care se poate usca din cauza portului îndelungat al măștii de protecție.