Terapia fara hormoni

Modificarile naturale – firesti se trateaza in mod natural

Suferintele ce insotesc instalarea menopauzei sunt o reactie neplacuta, dar naturala, fireasca a organismului. De aceea multe femei considera ca ele trebuie combatute cu mijloace naturale, mai exact cu tratamente din plante.

Cel mai eficace si cel mai bine tolerat este tratamentul cu radacina de cimicifuga racemosa. Aceasta este o planta cu flori albe, care creste in America de Nord si este folosita de peste 100 de ani in tratamentele ginecologice. Este cea mai apreciata planta medicinala in tratarea suferintelor menopauzei.

Garantat fara hormoni: Extractul de radacina de cimicifuga!!!

Efectul benefic si reglator al plantei se datoreaza substantelor continute in radacina ei. Aceste substante se obtin prin procedee farmaceutice moderne din radacinile uscate, alese cu grija. Aceste substante se gasesc sub forma extractului ICR in produsul numit REMIFEMIN.

REMIFEMIN nu contine hormoni, nici fitohormoni, si de aceea nu are efecte nedorite asupra sanilor, sau asupra uterului. Utilizarea lui (1 tableta de 2 ori pe zi 6 luni, sau chiar 12 luni consecutive) nu creste riscul de aparitie a cancerului de col uterin, nici a cancerului mamar.

Produsele din SOIA si altele asemanatoare sunt controversate din cauza fitohormonilor pe care ii contin, studiile clinice nu au demonstrat ca sunt sigure pentru tesutul mamar sau pentru uter.

Alternative indoielnice

Suplimentele alimentare cu soia sau cu trifoi rosu sunt aduse permanent in discutie ca alternative naturale in manifestarile menopauzei, dar eficacitatea si toleranta lor trebuie demonstrate prin studii clinice.
Este indoielnica actiunea lor, fara a mai pune la socoteala si faptul ca presupusul efect al soiei si al trifoiului rosu se bazeaza pe fitoestrogeni, deci pe fitohormoni. Efecte nedorite cum ar fi anumite formatiuni in tesutul uterului sau al sanilor nu sunt excluse. Este bine sa se puna in balanta presupusele foloase si posibilele riscuri, cu mai multa grija, atunci cand alegem un produs.

Institutul Federal German pentru Evaluarea Riscurilor (BFR) recomada precautie si atentie in cantarirea efectelor pozitive nedovedite si urmarilor grave posibile pentru sanatatea femeii la menopauza atunci cand se iau aceste produse cu soia sau trifoi rosu timp indelungat.
(sursa: http://www.bfr.bund.de)