Exercitii la menopauza

Cercetatorii au descoperit ca un program de exercitii moderate, timp de 20 saptamani, le-a ajutat pe femeile aflate la menopauza sa isi imbunatateasca conditia fizica, sa slabeasca si sa isi imbunatateasca starea fizica si mentala. Exercitiile fizice au redus de asemenea bufeurile si transpiratia nocturna – doua dintre cele mai suparatoare simptome ale menopauzei.

Iata cele mai eficiente exercitii pentru ameliorarea simptomelor menopauzei. Acestea te vor ajuta si pe viitor deoarece pot reduce riscurile asociate cu postmenopauza.

Exercitiile cele mai potrivite varstei

Exercitiile fizice, indiferent de varsta, trebuie sa urmeze anumite reguli pentru a fi eficiente. Nu uita sa fii consecventa si sa ceri sfatul medicului inainte de a te apuca de noua ta rutina sportiva.

Fii echilibrata psihic

Mersul pe jos este maniera cea mai simpla de a aborda aceste schimbari psihice. Mersul pe jos te poate ajuta sa lupti cu depresia si anxietatea, ambele fiind simptome ale menopauzei.

Aerobic

Aerobicul este o modalitate excelenta de a iti pune muschii in miscare. Tonifiaza musculatura si ajuta la mobilitatea incheieturilor. Femeile la menopauza sufera deseori de boli ale oaselor ca artroza si osteoporoza.

Exercitii de dans

Exercitiile de dans te determina sa misti soldurile, bratele si picioarele, fapt care ajuta la modelarea unui corp frumos. Dansul este un exercitiu cu un impact mic asupra organismului, motiv pentru care este recomandat chiar si pentru femeile cu o varsta foarte inaintata.

Exercitiile kegel

Exercitiile kegel implica contractarea si relaxarea muschilor pelvieni. Acest gen de exercitii pot intari muschii, fapt care poate duce la ameliorarea incontinentei urinare. Incontinenta urinara, desi minora uneori, este un simptom foarte des intalnit in randul femeilor la menopauza.