Tratamentul menopauzei fara hormoni

cimicifuga da

Menopauza este o faza naturala din viata unei femei, in care scade productia de hormoni la nivelul ovarelor și scade capacitatea de reproducere. Este opusul pubertatii, dar se desfașoara intr-un interval de timp mai lung și in mod gradat. Doua din trei femei au la menopauza simptome foarte suparatoare care influenteaza calitatea vietii acestora.

REMIFEMIN tablete, pe baza de extract isopropanolic de cimicifuga racemosa (ICR) este singurul medicament pentru menopauza aprobat de Agentia EUROPEANA a medicamentului, pentru uz pe termen lung 6 luni-1an, cu grad A de recomandare, pentru ca nu crește riscul de cancer genitomamar.

REMIFEMIN are efecte favorabile dorite la nivelul vaginului (amelioreaza uscaciunea, durerea la contact sexual), sistemului nervos central (amelioreaza bufeurile, transpiratiile, iritabilitatea, insomnia, depresia), oaselor (crescand densitatea osoasa); in schimb, nu are efecte estrogenice la nivelul uterului (unde nu determina sangerari) și nici pe sani (nu duce la creșterea densitatii mamare- de aceea nu crește riscul de cancer mamar). Se poate administra o durata mai lunga de timp.

Cimicifuga da, soia ba!

Studii recente arata ca doar 20-55% dintre femei pot metaboliza izoflavonele, fitoestrogeni care se gasesc in soia și trifoi roșu! De aici discutiile privind riscul de cancer de san și de ingrosare a endometrului. Izoflavonele, care au aceeasi structura ca si estrongenul, se regasesc in multe produse de pe piata folosite pentru ameliorarea simptomelor din (pre)menopauza.

Spre deosebire de izoflavonele din produsele pe baza de soia, extractul special ICR este foarte bine tolerat, fiind singurul tratament al simptomelor de menopauza la pacientele cu cancer de san, ovar sau uter, conform EFSA (European Food Safety Authority).

Remifemin nu este toxic, nu are efecte mutagenice sau carcinogenice, nu influenteaza nivelul hormonilor din sange și nici citologia vaginala, nu determina creșteri in greutate.

De aceea poate fi administrat la multe femei care nu accepta terapia hormonala.

70 de ani de experienta germana

Remifemin tablete se recomanda tuturor femeilor in premenopauza și menopauza, este 100% fara hormoni, cu aceleasi efecte benefice, dar fara efectele secundare ale acestora.

* In Germania, unde medicina integrativa se practica sub forma de terapie standard, Remifemin este pe piata din 1956 si este unul dintre cele mai studiate remedii fitoterapeutice recomandate pentru tratamentul tulburarilor neurovegetative si emotionale induse de instalarea menopauzei.