Pierderea elasticitatii pielii

Pielea devine uscata la menopauza si isi pierde din elasticitate. Motivul este ca organismul produce din ce in ce mai putin estrogen, hormonul sexual feminin. Ca rezultat, celulele isi pierd capacitatea de a stoca umezeala in tesutul conjunctiv.

Simptome dermatologice

In plus, regenerarea si reinnoirea celulelor pielii incetineste. Rezultatul: pielea devine uscata isi pierde fermitatea, hidratarea, volumul si stralucirea. Mai pot aparea cosuri sau erupții cutanate. In plus, microcirculatia incetineste, ceea ce poate cauza pierderea stralucirii naturale a pielii. Dar lucrurile nu trebuie sa ramana asa. Cu o atitudine potrivita, cu o dieta sanatoasa, exercitii fizice si ritualuri de ingrijire, problemele pielii la menopauza pot fi combatute in mod eficient.

Sfaturi practice

Dieta sanatoasa. În plus față de îngrijirea adecvată a pielii, în special hidratarea adecvată este deosebit de importantă. Cel puțin doi până la trei litri de apă minerală, sucuri de fructe, ceaiuri de fructe ar trebui să fie băuti în fiecare zi. Alcoolul, cafeaua sau sucurile nu sunt incluse. În plus, ar trebui să se acorde atenție unei diete sănătoase și echilibrate. Fructele proaspete și legumele, cartofii și boabele integrale, precum și carnea și peștele sunt acum de preferat.

Exfoliere regulata. Prin exfolierea regulata, microcirculatia pielii poate fi stimulata din nou si pielea isi va recapata stralucirea pe termen lung. Dar, pentru a nu irita pielea prea mult ar trebui efectuata o exfoliere usoara.

Protectie impotriva razelor UV. În timpul menopauzei, pielea este adesea iritată și sensibilă. Prin urmare, este recomandabil să nu le expuneți la alte influențe inutile asupra mediului cum ar fi plajă sau raze UV în solarii. În plus, pielea devine mai sensibilă la lumină odata cu varsta, deoarece melanina pigmentului pielii întunecate nu mai este formată atât de abundent.